Doelstelling

Falabella stal El Pescador is een erkende falabella fokkerij. Alle paardjes zijn gekeurd en ingeschreven bij het Europees Falabella Stamboek. http://www.falabella-europe.com

Stal El Pescador streeft geen commercieel doel na. Ons streven is om de paardjes een liefdevolle verzorging te geven,  alle ruimte voor een gezonde (mentale) ontwikkeling van de (jonge) paardjes en een plezierige omgang tussen mens en paard.

Al is ons doel niet commercieel, ons handelen is wel professioneel.  Zo laten we voor alle paardjes waar we mee willen gaan fokken, eerst DNA erfelijkheidsonderzoek uitvoeren. Fokken blijft gokken, maar een aantal zaken kun je uitsluiten. Dat doen we dan ook.  

Verder is voor ons belangrijk  om zeer bewust te fokken. Uitgangspunt is dat een merrie maximaal 1 x per 2 jaar een veulen krijgt. We willen het veulen zo lang als nodig bij de moeder laten, en de moeder na het afspenen de tijd geven om weer te herstellen.  

Wij doen dus niet aan vermeerderen, wel aan bewust fokken, waarbij het dierenwelzijn voorop staat!

Verder fokken we doorgaans alleen met merries die minimaal een gouden premie hebben behaald of Europees kampioen zijn geworden op de Europese Falabella keuring. Ook voor de hengsten kijken we goed naar de behaalde premie, karakter, bouw, stokmaat  en de geboren nakomelingen, zodat we het falabella ras gezond houden. 

Falabella mini-paardjes zijn duur; een correct en goed gebouwd paardje kost al gauw tussen de 4.000 en de 10.000 euro, afhankelijk van hun bouw, stokmaat en behaalde premies.

Overweeg je om een falabella mini-paardje te kopen, laat je vooraf goed informeren bij een erkende fokker.